Páginas

viernes, 19 de abril de 2013

Sintetitzar en tres idees la classe d'avui, criteris d'espai / temps



L’espai (Kronos) i el temps (Kairós) són dos elements mitjançant els quals, nosaltres els ciutadans, organitzem la nostra vida. A través de la pràctica diària en l’escola hem de saber transmetre a tothom que forma part de la comunitat educativa, lo important que és una bona organització d’aquests a les aules.

Per això, hem de saber que tots els espais són diferents ja que es creen en funció de les activitats a realitzar. És important saber que un bon espai estructurat, és a dir, amb material adequat a l’edat dels infants i amb diferents espais per a cada cosa per exemple, i ben organitzat, és a dir, que respecti els ritmes dels infants així com les seves necessitats, per exemple, afavorirà una bona organització i ambient en l’aula.

Per finalitzar, cal dir que el temps és vist de manera diferent per un adult, que es centra en seguir l’horari establert pel centre,que  per un infant, qui juga tot el temps. És a través de les rutines on els infants construeixen els seus esquemes mentals i per això, és important començar a treballar-les el més aviat possible i de forma coherent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario