Páginas

jueves, 16 de mayo de 2013

Recerca de documentals a la xarxa

Amb aquesta entrada vull compartir una sèrie de documentals, els quals estan relacionats amb l’etapa d’Educació Infantil.

El primer de tots,http://www.youtube.com/watch?v=Ndt49ChGew0, i dóna a conèixer quins sons els sentits dels éssers humans. Primer de tot, anomenen un per un, els cinc sentits que tenim. A continuació, passen a mostrar, un per un, fent ús d’imatges reals com per exemple la imatge d’un ull, d’una mà o boca d’un infant així com també, expliquen com són i la funció que realitzen. Per exemple, per explicar el sentit de la vista diuen que” els ulls són com una càmera que filma tot allò que ens envolta”. A més de les explicacions, apareixen imatges de la vida quotidiana com llimons, flors, cotxes, entre d’altres, que complementen la informació que donen.
Personalment, crec que aquest documental pot ser de gran utilitat per als infants, ja que a més de començar a conèixer quins són els nostres sentits, poden a la vegada començar a ser conscients del seu propi cos,  coneixent mitjançant les imatges que apareixen, les diverses parts i la seva localització.

Altre és http://www.youtube.com/watch?v=qUuBd7Ws8ZY,on es dóna a conèixer als infants quins animals hi ha al món mari. Al començament d’aquets documental, apareix el protagonista Àlex amb els seus dos amics, un gos i un pardal. Desprès de rebre un missatge per del seu mestre i una càmera de fotografies per a què faci fotos de tots els animals que trobi, decideix anar a fer un viatge al fons marí.. Durant el viatge, es pot apreciar com és el món baix l’aigua, blau i net, amb algues de diferents  i peixos de colors. Més endavant, es troben amb una tortuga de la qual es fan amics, doncs li fa una fotografia per enrecodar-se d’ella i ensenyar-se-la als seus amics que es troben a la platja.
Aquests em pareix molt enriquidor per als infants, ja que és una manera de conèixer diferents espècies d’animals i a més, aprenen sobre un en concret, les tortugues. Això, pot promoure l’interés dels infants i fer que realitzin un projecte sobre els animals ó concretament la tortuga.

I per últim, aquest http://www.youtube.com/watch?v=g2VcLoLfCbE, on es dóna a conèixer a una nena que acaba de començar el col·legi i les coses que fa en ell. En tot moment, apareixen infants dins de diferents espais del centre com l’aula, el passadís, el bany, la sala de psicomotricitat entre d’altres. A més, es mostren les diferents activitats que es realitzen allí així com també, fan partícips als infants en tot moment, ja que se’ls hi fa preguntes sobre els objectes que apareixen i hi són capaços de trobar-los en la imatge.
Aquest documental m’ha paregut molt enriquidor com tots els anteriors, ja que la intencionalitat d’aquest és mostrar als infants que encara no han començat el col·legi ó es troben en període d’adaptació, com és el col·legi, quines coses fan allí, entre d’altres.  Crec que la idea de que la protagonista sigui un infant, ajuda molt a la resta de nens d’aquestes edats a entendre millor les coses, ja que empren un vocabulari més pròxim a ells.

Les etiquetes que he escollit per a aquesta entrada són les relacionades amb el meu procés d’aprenentatge, ja que he hagut de cercar, cosa que m’ha costat un poc trobar i reflexionar sobre quins serien els més adients. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario