Páginas

viernes, 31 de mayo de 2013

Reflexió sobre el nostre documental

“La vida en les parets” ha estat un documental que, a pesar de tindre dificultat en un principi a l’hora d’escollir el tema, he de dir personalment que, estic molt contenta i satisfeta pel treball que les meves companyes i jo hem realitzat. Dic això perquè per a mi, aquest documental ha estat el primer que he realitzat.

El nostra documental comença amb imatges de la ciutat d’Eivissa, dels seus carrers així com d’interiors i exteriors d’edificis, perquè la nostra intenció era anar focalitzant cada cegada més en aquest tema i acabar amb les parets d’un col·legi. En aquest cas, ha estat CEIP Es Pratet, el qual pensem que és un dels millors centres de l’illa, ja que la metodologia que empren és vertaderament constructivista i a més, el tema de la documentació el tenen molt present en tot moment i el treballen molt bé.

A més, m’agradaria donar a conèixer quines han estat les nostres conclusions grupals sobre aquest documental:
·         Aquesta feina ens ha servit per prendre consciència sobre la importància que té, a dia d’avui, la documentació. És molt habitual que per feina, o per les presses diàries, no hagi la comunicació desitjada entre mestres i famílies. Si la mestra diàriament va documentant allò que fa, ajudarà als pares a saber que han fet aquell dia els seus infants i a que hagi continuïtat entre el que es fa a casa i a l’escola.

·         El fet d’haver-nos desplaçat a una escola ha fet que haguem pogut observar com es relacionen les famílies amb les mestres i els infants, i com interactuen amb la documentació presentada.

·         Gràcies a la realització d’aquest treball i a les diferents converses amb els distints professionals, hem pogut aprofundir i conèixer la gran quantitat de possibilitats que ofereixen les parets.

·         Creiem que per a què la documentació sigui significativa per als infants, se li ha de dedicar temps; parlant-ne, reflexionant-ne,... amb la finalitat de trobar relació entre el que veuen a una fotografia i el que han viscut. D’aquesta manera els hi serà més fàcil explicar a les seves famílies el que han fet. 

·         La documentació, en un primer moment, pot veure’s com una tasca senzilla, però va molt més enllà de penjar les quatre millors feinetes del dia. Amb això volem dir que, a l’hora de fer-ho s’ha de tenir en compte l’estètica, per tal que resulti atractiu i convidi al visitant a interessar-se pel que veu. Així com també, a posar-ho en un lloc de pas i que tots els infants estiguin presents en un moment o altre.

·         A mesura que anàvem focalitzant l’observació en la documentació presentada a l’escola que hem visitat, hem pogut veure que l’equip educatiu, junt amb els infants, fan una molt bona tasca en equip, reflectint la identitat del centre i la metodologia treballada.

·         Referent al tema de les entrevistes realitzades als diferents professionals que apareixen al nostre documental, cal ressaltar el complex exercici d’organització i coordinació per poder portar-ho a terme, ja que hem hagut de concertar diverses cites, adaptar-nos a diferents horaris i que el temps i l’espai ens acompanyes a l’hora de realitzar les gravacions.

Per concloure, realizar aquest treball ha estat personalment,  una experiència molt gratificant, ja que hem aprés moltes coses juntes, hem passat bons i mals moments, hem treballat molt agust i si en alguna ocasió he tingut un problema, ho hem sabut solucionar entre nosaltres. Crec que repetiria en tornar a realitzar un treball com aquest, ja que hem porto moltes coses bones i esper introduir-les en la meva metodologia quan sigui mestra.


L’etiquetatge d’aquesta entrada estaria relacionat amb el meu propi procés d’aprenentatge, perquè durant tot el temps he estat reflexionant sobre mi mateixa així com l’anàlisi i reflexió sobre el funcionament dels centres d’Educació infantil, perquè hem pogut compartir experiències i aprendre coses que ens han explicat i compartit amb nosaltres els diferents docents. A més, una darrera competència treballada, ha estat l’anàlisi i reflexió sobre els processos d’ensenyament- aprenentatge, ja que per realitzar aquest documental hem hagut de cercar informacions en diferents fonts bibliogràfiques. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario